Gå til innhold

Marit ble ni år yngre på tre måneder

I januar rullet SpareBank 1 SMN ut Mia Health til alle sine 2000 ansatte, som et ledd i sitt Hjertebank-konsept. Ved oppstart var den gjennomsnittlige kondisjonsalderen i bedriften 42 år. I løpet av mai har den sunket til under 40 år.

Med andre ord: På få måneder har de ansatte, samlet sett, blitt mange tusen år yngre med Mia Health!

Én av de mange som har brukt appen til å ta tak i egen livsstil, er seniorrådgiver Marit Bruheim.

– Jeg var i dårlig form, og det føltes ganske tungt. Da jeg registrerte meg i januar, gav Mia Health meg en kondisjonsalder på 62 år, sier 58-åringen.

IMG_0304
I januar var kroppen til 58 år gamle Marit Bruheim 62 år gammel. Her er hun klar for å teste hva tre måneder strukturert aktivitet med Mia Health har gjort med formen.

Syden-sprek

Kort tid etter at hun hadde lastet ned Mia Health-appen, dro Marit på ferie til Gran Canaria. Alt lå til rette for late dager i sola ved vannkanten, men Marit hadde andre planer.

– Ferien gav meg en perfekt anledning til å komme i gang med fysisk aktivitet. Jeg brukte Syden-turen godt og ble veldig motivert av å se PAI-poengene rulle inn i Mia Health-appen, smiler hun.

Og etter det har hun ikke sett seg tilbake. I løpet av de tre første månedene med Mia Health – fra 16. januar til 16. april –ble kroppen hennes ni år yngre.

– Jeg starter alltid dagen med å sykle til jobb, åpne appen og se hvor mange poeng jeg har fått. Og det er klart man blir motivert når alderen går ned, sier Marit.

Formsjekk hos NTNU

Marit passer på at hun alltid ligger over 100 PAI i Mia Health-appen – helst med god margin. Og da noen aktive ildsjeler i Hjertebank organiserte testing av reell kondisjonalder hos Mia Healths testpartner NeXt Move ved NTNU, var Marit en av de første som meldte seg til testing.

Les mer: Slik tester du din kondisjon nøyaktig med Mia Health

– Jeg måtte jo se om framgangen jeg har hatt i appen, stemmer med virkeligheten. Jeg gruet meg litt til selve kondisjonstesten, men det var slett ikke så skummelt som jeg hadde trodd, sier hun, mens hun puster ut etter noen anstrengende minutter på tredemølla.

Marit fullfører kondisjonstesten med stil og kan konkludere med at det ikke var like skummelt som hun trodde på forhånd.

Uønsket 20-åring

Og resultatet?

Før testen gav Mia Health-appen Marit et estimert kondisjonstall på 34. O2-testen på NTNU viste et reelt kondisjonstall på litt over 35. Dermed kunne vi justere ned kondisjonsalderen til Marit med fire nye år.

Kroppen til 58-åringen er nå offisielt 49 år gammel. En framgang som gjør godt for både livskvalitet og motivasjon til videre aktivitet. Men ett sted går grensa også for den sprudlende seniorrådgiveren.

– Jeg har fått klar beskjed fra mannen min om at han ikke vil ha noen 20-åring i hus! ler hun.

IMG_0295
Ved NTNUs kjernefasilitet NeXt Move kan alle Mia Healths brukere få testet kondisjon og kroppskomposisjon helt nøyaktig. Her måler Marit Bruheim muskelmasse og fettprosent på ei avansert badevekt til 500 000 kroner.