1. AQ og kondisjonsalder

Hva er AQ?

AQ står for Aktivitetskvotient (eller Activity Quotient). AQ-algoritmen tar utgangspunkt i pulsen din fra de siste sju dagene og gir deg et enkelt tall som måler helseeffekten av aktivitetsnivået ditt – basert på akkurat deg og dine personlige forutsetninger. Du tjener AQ hver gang pulsen din øker. Forskning fra NTNU viser at personer som oppnår minst AQ PAI over tid, i gjennomsnitt lever 5–10 år lenger med god helse enn personer som er mindre fysisk aktive. 100 AQ og mer er det optimale, men også 50–99 AQ er koblet til store helsegevinster.

Det spiller ingen rolle hvilken type aktivitet du velger å gjøre for å tjene AQ. Du kan gå, løpe, svømme, sykle, gå på ski, danse eller gjøre en annen aktivitet som gjør at pulsen øker. AQ passer for alle, uansett alder og fysisk form. Hvordan du vil tjene dine AQ-poeng, bestemmer du helt selv.