1. Puls og pulsmåler

Hvordan måler jeg hvilepuls (dagtid)?

Hvilepuls er både en del av AQ-algoritmen som forteller deg helsegevinsten av aktiviteten du gjør, og Kondiskalkulatoren som gir deg oversikt over helsetilstanden til kroppen din i dag. Begge disse verktøyene er laget med bakgrunn i hvilepulsmålinger på dagtid, med forskningsdeltakere som satt i ro i en stol i minst fem minutter før pulsen ble målt av helsepersonell. For at AQ- og kondisjonsberegningene våre skal blir så riktige som mulig, skal du altså ikke legge inn den laveste målingen pulsklokka di har registrert om natta. Vi anbefaler deg å måle hvilepuls på én av disse to måtene:

• Du kan benytte en pulsmåler, sitte helt i ro i fem minutter og lese av den laveste pulsmålingen.
  • Du kan sitte helt i ro i fem minutter, finne pulsen med to fingre på halspulsåren og telle antall pulsslag i 30 sekunder. Doble svaret for å finne hvilepulsen din.