Test din VO2 maks nøyaktig med Mia Health

Maksimalt oksygenopptak er kanskje det aller beste målet på helsetilstanden til kroppen din. I Mia Health-appen får du et godt estimat på det maksimale oksygenopptaket ditt, som ofte også omtales som VO2 maks og kondisjonstall.

Mia Health tilbyr imidlertid også enda mer nøyaktig kondisjonstesting. Dermed kan alle som vil, få vite sitt kondisjonstall og sin kondisjonsalder helt presist. Testen passer like godt og har minst like stor nytteverdi for utrente som for godt trente.

Slik fungerer det

Alle som ønsker å teste sin VO2 maks, kan fylle ut skjemaet nederst på siden for å komme i kontakt med oss. Selve testen, som gjennomføres på tredemølle eller ergometersykkel, foregår slik:

  1. Ti minutters oppvarming for å få i gang pusten, hjertemuskelen og beina. Underveis i oppvarmingen finner vi ut hvordan testen skal legges opp for akkurat deg, slik at vi starter med en fornuftig belastning og kan øke belastningen gradvis på best mulig måte.
  2. Vi hjelper deg med å sette på ei maske som måler oksygennivået i lufta du puster ut. Denne maska påvirker ikke lufta du puster inn og begrenser derfor på ingen måte pusteevnen din eller evnen din til å jobbe hardt under testen.
  3. Selve testen starter. Fra startbelastning til maksimal anstrengelse tar testen 5–10 minutter. Belastningen økes litt hvert minutt. Testen avsluttes når du ikke orker å fortsette lenger, eller når målingene våre viser at du har nådd ditt maksimale oksygenopptak.

Mer innsikt og bedre råd

Treningsfysiologene i Mia Health har over ti års erfaring med førsteklasses kondisjonstesting. Vi har testet alt fra toppidrettsutøvere til alvorlig syke hjertepasienter, og vi har spesialkompetanse på å sette opp testen på en måte som oppleves trygg og gjennomførbar for alle.

Resultatet fra en VO2 maks-test med Mia Health kan plottes direkte inn i Mia Health-appen, slik at din kondisjonsalder oppdateres automatisk. Med våre presise målinger kan du dermed få enda bedre innsikt i din egen helse – og livsstilsråd som er enda bedre tilpasset deg og din situasjon.

Mia Health har også knyttet seg til kvalitetssikrede testpartnere over store deler av landet. Det betyr at vi har mulighet til å tilby deg en Mia Health-godkjent VO2 maks-test nesten uansett hvor i Norge du holder til.

To fluer i en smekk

En VO2 maks-test vil også hjelpe deg med å finne makspulsen din helt nøyaktig. Makspuls brukes blant annet for å regne ut PAI-scoren din presist.

Med en VO2 maks-test fra Mia kan du med andre ord slå to fluer i en smekk:

  • 100 % korrekt kondisjonsalder i Mia Health-appen
  • 100 % korrekt beregning av din PAI-scoren i Mia Health-appen

NB! Du kan også gjøre en fullgod makspulstest på egen hånd. På vår nettside om makspuls viser vi deg hvordan.

Forespørsel om kondisjonstest

Fyll ut skjemaet under og du hører fra oss i løpet av et par dager.